Van Oldebarneveldstraat 134, 3882 CH Putten | [email protected]
Drie PRO tips om je gevel langer mooi te houden
  • Door Johan
  • 10 April, 2024

Drie PRO tips om je gevel langer mooi te houden

Een goed onderhouden gevel is niet alleen een visitekaartje voor je pand, maar ook essentieel voor de duurzaamheid en waarde ervan. Of je nu een nieuw huis heeft of al jaren in hetzelfde huis woont, het is belangrijk om je gevel regelmatig te onderhouden. Hier zijn drie PRO gevelonderhoud tips om je gevel langer mooi te houden.

1. Regelmatige reiniging

Een van de belangrijkste stappen om je gevel mooi te houden, is regelmatige gevelreiniging. Vuil, stof, en algen kunnen zich na verloop van tijd ophopen en de uitstraling van je gevel negatief beïnvloeden. Gebruik een zachte borstel en een mild reinigingsmiddel om je gevel schoon te maken. Vermijd agressieve chemische middelen die het materiaal kunnen beschadigen. Voor hardnekkig vuil of algen kun je overwegen om een professionele gevelreiniger in te schakelen.

2. Inspecteer en repareer voegen

De voegen tussen de stenen van je gevel spelen een cruciale rol in de structurele integriteit en waterdichtheid van je pand. Inspecteer de voegen regelmatig op scheuren of losse stukken. Kleine beschadigingen kunnen snel uitgroeien tot grote problemen als ze niet tijdig worden aangepakt. Repareer beschadigde voegen met de juiste voegmortel om verdere schade en vochtproblemen te voorkomen. Voor grotere reparaties is het verstandig om een vakman in te schakelen.

Raamdorpsels vervangen
Raamdorpsels vervangen

3. Bescherm tegen weerselementen

je gevel wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende weerselementen zoals regen, zon, wind en vorst. Om je gevel te beschermen, kun je overwegen je gevel te impregneren door een waterafstotende coating aan te brengen. Deze coating helpt om vocht buiten te houden en voorkomt dat water in de gevel doordringt. Daarnaast kan een goede verflaag of gevelbekleding helpen om je gevel te beschermen tegen UV-straling en temperatuurverschillen. Zorg ervoor dat u materialen kiest die geschikt zijn voor je specifieke geveltype.

  • Regelmatige reiniging voorkomt ophoping van vuil en algen.
  • Tijdige reparatie van voegen voorkomt structurele problemen.
  • Bescherming tegen weerselementen verlengt de levensduur van je gevel.
  • Een goed onderhouden gevel verhoogt de waarde van je pand.
  • Regelmatig onderhoud draagt bij aan een nette en verzorgde uitstraling.

Geen eerdere artikelen ... Volgende