Van Oldebarneveldstraat 134, 3882 CH Putten | [email protected]
Laat je gevel impregneren het behoud van je woning
 • Door Johan
 • 10 Juli, 2024

Laat je gevel impregneren voor langer behoud van je woning

Als huiseigenaar weet je hoe belangrijk het is om je woning goed te onderhouden. Een van de essentiële aspecten van onderhoud is het impregneren van je gevel. Waarom is dit zo belangrijk? Wel, je gevel staat constant bloot aan allerlei weersomstandigheden, zoals regen, wind en vervuiling.

Dit kan leiden tot vochtproblemen en schade aan je woning. Door je gevel te impregneren, creëer je een onzichtbare beschermende laag die vocht en vuil afstoot. Dit verlengt niet alleen de levensduur van je gevel, maar het zorgt er ook voor dat je woning er langer als nieje uitziet. Bovendien helpt het impregneren van je gevel ook om energie te besparen, omdat het isolerende eigenschappen heeft.

Kortom, laat je gevel impregneren en investeer zo in het behoud van je woning en zorg je ervoor dat deze er jarenlang mooi uit blijft zien. Laat je gevel ademen, maar bescherm hem tegelijkertijd met een goede impregnering.

Wat is gevelimpregnatie?

Gevelimpregnatie is het proces waarbij een beschermende laag wordt aangebracht op de buitenkant van je huis. Deze laag wordt meestal gemaakt van een speciale impregneermiddel dat de poriën van de gevel vult en een waterafstotende barrière vormt.

Het impregneermiddel dringt diep in de gevel en vormt een onzichtbare coating die de gevel beschermt tegen vocht, vuil en schade. Gevelimpregnatie is een belangrijke stap om de levensduur van je gevel te verlengen en de algehele uitstraling van je huis te verbeteren.

gevel impregneren kosten 2024

Een niet-geïmpregneerde gevel loopt verschillende risico's en kan leiden tot verschillende problemen aan je woning.

GevelPRO is de specialist in gevel imrepregneren

Er zijn verschillende soorten impregneermiddelen die kunnen worden gebruikt voor gevelimpregnatie, zoals siliconenimpregneermiddelen en hydrofobeerimpregneermiddelen. Deze middelen hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen, maar het uiteindelijke doel is hetzelfde: het beschermen van je gevel tegen schadelijke elementen.

Je gevel impregneren is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je huis en kan helpen om de waarde ervan te behouden. Door je gevel te impregneren, voorkom je dat vocht kan doordringen en schade kan veroorzaken, zoals scheuren, afbladderen van verf en schimmelvorming. Het is een effectieve manier om de levensduur van je gevel te verlengen en de noodzaak van dure reparaties in de toekomst te verminderen.

Voordelen van gevel impregneren

Gevelimpregnatie biedt verschillende voordelen voor zowel de korte als de lange termijn. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van je gevel impregneren:

 • Bescherming tegen vocht:
  Gevelimpregnatie vormt een waterafstotende laag die voorkomt dat vocht in de gevel kan doordringen. Dit is vooral belangrijk bij regenachtig weer, omdat vocht de belangrijkste oorzaak is van schade aan de gevel. Door vocht buiten te houden, kun je voorkomen dat je gevel beschadigd raakt en de noodzaak van dure reparaties verminderen.
 • Bescherming tegen vuil en vervuiling:
  Naast vocht beschermt gevel impregneren ook tegen vuil en vervuiling. De beschermende laag voorkomt dat vuil en schadelijke stoffen zich aan de gevel hechten, waardoor uw huis er langer schoon en fris uitziet. Dit bespaart je tijd en moeite bij het schoonmaken van je gevel.
 • Energiebesparing:
  Je gevel impregneren geeft ook heeft ook isolerende eigenschappen, wat kan leiden tot energiebesparing. De beschermende laag helpt om warmteverlies te voorkomen, waardoor je huis beter geïsoleerd is. Dit kan resulteren in lagere energiekosten en een meer comfortabele leefomgeving.
 • Behoud van esthetiek:
  Een geïmpregneerde gevel ziet er langer mooi en verzorgd uit. De beschermende laag voorkomt dat de gevel verkleurt, afbladdert of er verouderd uitziet. Hierdoor blijft de esthetische waarde van je huis behouden en behoudt het zijn aantrekkingskracht.
Duurzaamheidstip: overweeg om je gevel te isoleren

Duurzaamheidstip: overweeg om je gevel te isoleren om nog meer te besparen op energie. Lees daarvoor onze pagina over gevel isolatie.

Waarom gevelimpregnatie essentieel is voor het behoud van uw huis

Je gevel impregneren is essentieel voor het behoud van het voegwerk van je huis om verschillende redenen. Ten eerste beschermt het je gevel tegen vocht, dat de belangrijkste oorzaak is van schade aan de gevel. Door vocht buiten te houden, kun je voorkomen dat je gevel scheuren vertoont, verf begint af te bladderen of schimmelproblemen ontstaan. Dit kan dure reparaties en renovaties in de toekomst voorkomen.

Daarnaast beschermt gevelimpregnatie ook tegen vuil en vervuiling. Door een beschermende laag op je gevel aan te brengen, voorkom je dat vuil en schadelijke stoffen zich aan de gevel kunnen hechten. Dit helpt je huis er langer schoon en fris uit te laten zien, waardoor de esthetische waarde behouden blijft.

Bovendien heeft gevelimpregnatie isolerende eigenschappen, wat kan leiden tot energiebesparing. De beschermende laag helpt om warmteverlies te voorkomen, waardoor je huis beter geïsoleerd is. Dit betekent dat je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen of te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn.

Kortom, je gevel impregneren is essentieel voor het behoud van je huis omdat het je gevel beschermt tegen vocht, vuil en schade, helpt bij energiebesparing en de esthetische waarde behoudt.

Hoe werkt gevel impregneren?

Je gevel impregneren werkt door het aanbrengen van een beschermende laag op de buitenkant van je gevel. Deze laag bestaat meestal uit een impregneermiddel dat diep in de poriën van de gevel dringt en een waterafstotende coating vormt.

Het impregneermiddel vult de poriën van de gevel en creëert een barrière die voorkomt dat vocht kan doordringen. Dit helpt om schade door vocht, zoals scheuren en schimmelvorming, te voorkomen. Daarnaast voorkomt de beschermende laag dat vuil en schadelijke stoffen zich aan de gevel kunnen hechten, waardoor je huis er langer schoon en fris uitziet.

Het proces van gevel impregneren kan worden uitgevoerd door professionals die gespecialiseerd zijn in gevelonderhoud. Zij zullen de gevel grondig reinigen en het impregneermiddel gelijkmatig aanbrengen. Het impregneermiddel wordt meestal aangebracht met behulp van een spuit of een roller, afhankelijk van de grootte en structuur van de gevel.

Gevel impregnatie: tips voor onderhoud van je woning

Na het aanbrengen van de beschermende laag moet het impregneermiddel voldoende tijd krijgen om te drogen en uit te harden. Dit kan variëren afhankelijk van het type impregneermiddel dat wordt gebruikt. Zodra het impregneermiddel volledig is opgedroogd, is je gevel klaar om te worden beschermd tegen de elementen.

Het belang van regelmatig onderhoud na gevelimpregnatie

Hoewel je gevel impregneren een effectieve manier is om je gevel te beschermen, is regelmatig onderhoud nog steeds belangrijk om de beste resultaten te behouden. Na het impregneren van de gevel is het belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele tekenen van schade of slijtage.

Het is raadzaam om minstens één keer per jaar een visuele inspectie van je gevel uit te voeren. Controleer op scheuren, beschadigingen of veranderingen in de kleur van de gevel. Als u problemen opmerkt, kun je het beste zo snel mogelijk actie ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om je gevel regelmatig schoon te maken om vuil en vervuiling te verwijderen. Dit kan worden gedaan met behulp van een zachte borstel, water en een mild reinigingsmiddel. Vermijd schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze de beschermende laag kunnen beschadigen.

Ten slotte is het ook raadzaam om het impregneermiddel periodiek te laten controleren en indien nodig bij te laten werken. De levensduur van het impregneermiddel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden en de kwaliteit van het gebruikte impregneermiddel. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je gevel optimaal beschermd blijft.

Onderhoud van je woning: waarom gevel impregneren belangrijk is

Het impregneren van de gevel is een proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist.

Routekaart voor het impregneren van de gevel

Het impregneren van de gevel is een proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Hier is een routekaart die u kunt volgen bij het impregneren van je gevel:

 • Inspectie van de gevel:
  Voordat je begint met het impregneren van je gevel, is het belangrijk om een grondige inspectie uit te voeren. Controleer op eventuele scheuren, beschadigingen of andere problemen die moeten worden aangepakt voordat je het impregneermiddel aanbrengt.
 • Reiniging van de gevel:
  Voordat je het impregneermiddel aanbrengt, moet de gevel grondig worden gereinigd. Verwijder vuil, stof en eventuele andere verontreinigingen met behulp van water en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat de gevel volledig droog is voordat je verder gaat.
 • Selectie van het impregneermiddel:
  Kies het juiste impregneermiddel voor je gevel op basis van het type gevelmateriaal en de gewenste eigenschappen. Raadpleeg een professional als je twijfelt over de juiste keuze.
 • Aanbrengen van het impregneermiddel:
  Breng het impregneermiddel gelijkmatig aan op de gevel met behulp van een spuit of een roller. Zorg ervoor dat de gehele gevel bedekt is met een dunne laag impregneermiddel.
 • Droging en uitharding:
  Laat het impregneermiddel voldoende tijd drogen en uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan variëren afhankelijk van het type impregneermiddel dat wordt gebruikt.
 • Inspectie en onderhoud:
  Voer regelmatig inspecties uit en voer indien nodig onderhoud uit om de beste resultaten te behouden.

Door deze routekaart te volgen, kun je ervoor zorgen dat uw gevel op de juiste manier wordt geïmpregneerd en optimaal wordt beschermd tegen schade.

Gevel impregnatie: tips voor onderhoud van je woning

Veelvoorkomende problemen met een niet-geïmpregneerde gevel

Een niet-geïmpregneerde gevel loopt verschillende risico's en kan leiden tot verschillende problemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met een niet-geïmpregneerde gevel:

 • Vochtproblemen:
  Een niet-geïmpregneerde gevel is vatbaar voor vochtproblemen. Regenwater kan in de gevel doordringen en schade veroorzaken, zoals scheuren, schimmelvorming en afbladderen van verf. Dit kan leiden tot dure reparaties en een dure gevelrenovatie.
 • Vervuiling en vuilophoping:
  Een niet-geïmpregneerde gevel kan gemakkelijk vuil en vervuiling vasthouden. Dit kan leiden tot een verouderde uitstraling van je huis en extra schoonmaakinspanningen vereisen.
 • Energieverlies:
  Een niet-geïmpregneerde gevel heeft geen isolerende eigenschappen, waardoor warmteverlies kan optreden. Dit kan leiden tot hogere energiekosten en een minder comfortabele leefomgeving.
 • Verkleuring en veroudering::
  Zonder beschermende laag kan een gevel verkleuren en er verouderd uitzien. Dit kan de esthetische waarde van je huis verminderen en de algehele uitstraling beïnvloeden.

Het is belangrijk om deze problemen te voorkomen door je gevel te impregneren en regelmatig te onderhouden.

Gevelimpregnatie versus gevelvervanging: wat is de beste keuze?

Bij het overwegen van het behoud van je gevel, komt vaak de vraag naar voren of je gevel impregneren voldoende is of dat gevelvervanging noodzakelijk is. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de gevel, het budget en de gewenste resultaten.

Je gevel impregneren is vaak de eerste keuze omdat het effectief is in het beschermen van de gevel tegen vocht, vuil en schade. Het is een kosteneffectieve optie die de levensduur van je gevel kan verlengen en de algehele uitstraling kan verbeteren.

Gevelvervanging daarentegen is een meer ingrijpende en kostbare optie. Het kan nodig zijn als de gevel ernstige structurele schade heeft of als je een volledig nieuwe look voor je huis wilt. Gevelvervanging kan echter aanzienlijke tijd en geld kosten en kan niet altijd de beste keuze zijn.

Het is raadzaam om een professionele beoordeling te laten uitvoeren om de juiste keuze te maken. Een professional kan de staat van je gevel beoordelen en je adviseren over de beste oplossing op basis van je specifieke situatie en wensen.

Kosten en prijsvoordelen van gevelimpregnatie

De kosten van je gevel impregneren kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het type impregneermiddel en de staat van de gevel. Over het algemeen zijn de kosten van gevelimpregnatie lager dan de kosten van gevelvervanging.

Hoewel de initiële kosten van gevelimpregnatie kunnen variëren, moet je ook de prijsvoordelen op de lange termijn overwegen. Je gevel impregneren kan helpen om dure reparaties en renovaties in de toekomst te voorkomen. Het verlengt de levensduur van uw gevel en behoudt de esthetische waarde van je huis. Bovendien kan het ook leiden tot energiebesparing door de isolerende eigenschappen.

Het is belangrijk om offertes op te vragen bij verschillende professionals en de prijs te vergelijken met de voordelen die gevelimpregnatie biedt. Op deze manier kun je de beste keuze maken op basis van je budget en behoeften.

Conclusie: waarom je niet moet vergeten je gevel te impregneren

Je gevel impregneren is een essentiële stap om je huis te beschermen tegen vocht, vuil en schade. Het verlengt de levensduur van je gevel en behoudt de esthetische waarde van uw huis. Bovendien kan het leiden tot energiebesparing en lagere kosten op de lange termijn.

Het impregneren van je gevel is een investering in het behoud van je huis en kan dure reparaties in de toekomst voorkomen. Het is raadzaam om een professionele beoordeling te laten uitvoeren en de juiste keuze te maken op basis van je specifieke situatie en behoeften.

Dus vergeet niet om je gevel te impregneren en geniet van de voordelen die het biedt voor de lange termijn. Laat je gevel ademen, maar bescherm het tegelijkertijd met een goede impregnatie.

Gevel impregneren: de voordelen op een rijtje dankzij GevelPRO

GevelPRO kan je gevel impregneren zodat deze weer jaren mee kan en bestand is tegen de weersinvloeden.

GevelPRO is de specialist in gevel imrepregneren

Laat je gevel impregneren door GevelPRO

Heb jij ook een gevel die wel een opknapbeurt kan gebruiken en laat je hem liever impregneren door professionals dan dat je zelf die ladder opklimt? Neem dan contact op met GevelPRO voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek wat wij voor je woning kunnen betekenen.

Vorige Volgende